סיר של חורף-תבשיל בשר עם תפוחי אדמה וגרגרי חומוס

הסופ"ש האחרון הוכיח לנו שהחורף כבר הגיע והוא כאן להישאר. מה שאומר שזה הזמן להוציא את השמיכות, לעשות ארונות ולהוציא את הבגדים החמים וכמובן להתחיל לבשל אוכל של חורף. אצלנו בבית האוכל של חורף זה בעיקר תבשילים ומרקים. מה יותר כיף מלשבת לאכול תבשיל חם ומהביל שבחוץ מטפטף גשם, קר בחוץ אך חמים וטעים בפנים.

המתכון המצורף הוא הכי תבשיל של חורף, שילוב של בשר רך עם תפוחי אדמה והתוספת החדשה שהצטרפה בסופ"ש האחרון, גרגרי חומוס שהוסיפה המון לטעם. הפעם הראשונה יכולה להיראות לכם קצת מסובכת, אך תדעו שאחרי שמכינים כמה פעמים מבינים עד כמה זה פשוט והכי חשוב טעים. די בטוחה שאחרי שתכינו אותו פעם אחת, הסיר הזה יכנס לתפריט הקבוע שלכם לחורף הקרוב.

הנה המתכון:

מצרכים:

  • 1 קילו בשר חתוך לקוביות, אני משתמשת בכתף
  • 6 שיני שום כתושות
  • 1 רסק עגבניות קטן
  • 1 עגבנייה מגורדת
  • 1 בצל חתוך טבעות
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כף כמון
  • מלח פלפל
  • 5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
  • כוס וחצי גרגרי חומוס, אני משתמש בסנפרוסט

אופן ההכנה: 

1. בסיר שטוח, מחממים שמן ומשחימים ואוטמים את קוביות הבשר. אל תתעצלו ותנסו לקצר זמנים, ככל שתשחימו יותר  טוב ככה התבשיל בסוף יהיה יותר טעים.
2. מוציאים את קוביות הבשר שהשחמנו ומכניסים לאותו הסיר את הבצל אחרי כמה דקות את השום הכתוש, פפריקה, עגבנייה מגוררת, כמון, מלח ופלפל ורסק עגבניות קטן, מערבבים טוב טוב כדי שהכל התאחד.
3. מחזירים את קוביות הבשר ומכסים במים (כשלוש כוסות מים), מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וסוגרים את הסיר במכסה. מדי פעם מערבבים, אם חסר מוסיפים מים. מבשלים שעה וחצי.
4. אחרי שעה וחצי מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי אדמה ואת גרגרי החומוס. במידה וצריך מוסיפים עוד מים ומתקנים תיבול. מבשלים עוד שעה.
5. אחרי שעתיים וחצי אני מכניסה את התבשיל לכרבע שעה לתנור להשחמה סופית.

בתאבון ושיהיה לנו חורף חמים ונעים.

Check Also

מרק כתום חלומי שגם ילדים אוהבים

השבוע האחרון היה אחד השבועות הכי קרים מאז התחיל החורף, וזה נראה שגם השבועות הקרובים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.