Home / אוכל / שטרודל תפוחים ב-5 דקות

שטרודל תפוחים ב-5 דקות

אני אוהבת לארח ואני אוהבת לעשות את זה בקלות ומהירות. שטרודל תפוחים הזה מציל אותי כל פעם מחדש, בין אם הרגע הודיעו לי שיש לי אורחים בדרך או שפשוט מתחשק לי למשהו מתוק וטעים עם כוס הקפה שלי. אני תמיד דואגת שיהיה לי במקפיא בצק פילו ותפוחים תמיד יש בבית. ואז בדיוק חצי שעה מרגע ההחלטה ועד שיש על השולחן שטרודל תפוחים קרנצ'י חם וטעים.

מצרכים ( מספיק ל2 שטרודלים) : 
חבילת בצק פילו
6-8 תפוחים חתוכים לקוביות
1/4 כוס סוכר
50 גרם חמאה
קינמון
אגוזים : פקאנים/שקדים/אגוזי מלך
ביצה ושומשום לציפוי

אופן ההכנה: 

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • במחבת גדול ממסים חמאה, מוסיפים את קוביות תפוחים, סוכר וקינמון ומבשלים עד שהתפוחים מתחילים להתרכך. שמים בצד להתקררות.
  • פורסים על השיש דף פילו ומורחים אותו במעט חמאה או מרססים בתרסיס שמן, שמים עליו עוד דף פילו אחד ושוב מרססים. ככה ממשיכים עם 3-4 דפים.
  • מעבירים חצי מהמלית לבצק, מעליו שמים אגוזים ומגלגלים.
  • מעבירים לתבנית עם נייר אפייה, מורחים בביצה ומפזרים שומשום.
  • עושים חתכים בשטרודל ומכניסים לתנור לכ-20-25 דקות עד ששטרודל זהוב.
  • מוציאים מהתנור ומקררים.

מתאפקים לא לאכול חם… בתאבון!

Check Also

לזניה מושלמת

ברגע שתכינו פעם אחת את הלזניה הזו, ככל הנראה שזו תהפוך למנה שתביאו לכל ארוחה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *