Home / אוכל / עוגת תפוחים שמכינים ב10 דקות וזוללים בהרבה פחות

עוגת תפוחים שמכינים ב10 דקות וזוללים בהרבה פחות

קמתי היום בבוקר עם חשק עז לעוגת תפוחים.
הפינוק שלי בימי שבת זה להתעורר כמה דקות לפני שכל הבית מתעורר, להכין לעצמי כוס קפה מושקע ולהתפנק על חתיכת עוגה טעימה. כל שישי אני דואגת להכין עוגה אחרת, פעם בחושה ופעם עם קרם, לפעמים זו תהיה עוגת שוקולד פשוטה ולפעמים עוגת שלוש שכבות עם מרקמים שונים. אתמול קצת התעצלתי ולכן מצאתי את עצמי היום בבוקר בלי עוגה. אך דווקא היום קמתי בבוקר עם חשק עז לעוגת תפוחים. עוגה כזו שכבר בתנור הריח שלה מתחיל להתפשט בכל הבית ומעורר את כל בלוטת הטעם. בדיוק כזו היא עוגת תפוחים עם מעט קינמון והמון טעם.
יש עשרות מתכונים של עוגות תפוחים, מתכונים פשוטים יותר ומורכבים יותר. המתכון שאני הולכת לתת לכם הוא המתכון הכי מהיר שאני מכירה, עם תוצאה מושלמת שאי אפשר להפסיק לזלול. עוגה עסיסית עם חתיכות תפוח, סוכר וניל וקינמון. החלק הכי מורכב של ההכנה הוא קילוף וחיתוך התפוחים לקוביות קטנות.

המתכון(מתאים לתבנית 22-24 ):

מצרכים :
1 כוס קמח
1 אבקת אפייה
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
כפית קינמון
2-3 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 שקית סוכר וניל

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מערבבים היטב את הקמח, אבקת אפייה, ביצים, סוכר ושמן.unnamed-1
  • קולפים תפוחים וחותכים לקוביות קטנות.unnamed
  • מוסיפים חצי מהקוביות תפוחים לבלילה ומערבבים.
  • משמנים מעט את התבנית ומעבירים אליה את הבלילה. מפזרים את יתרת קוביות התפוחים, קינמון ומעל להכל סוכר וניל.unnamed-2
  • מכניסים את העוגה לתנור ל-30-40 דקות.
  • מוציאים, חותכים ואוכלים בהנאה. unnamed-3

בתאבון ושתהיה שבת שלום! 

Check Also

סיר מנחם של פרגית ופתיתים

אין יותר כיף מבחינתי, מאשר לשמוע שלאנשים היה טעים האוכל שהכנתי, והכי כיף זה שלילדים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *