אחרי הרבה ניסיונות של מתכונים שונים לפיצה נראה לי שמצאתי את המתכון המושלם. המתכון נוסה כבר כמה וכמה פעמים ועבר בהצלחה את הביקורות של הזאטוטים השונים שבאו לבקר אצלנו.
היתרון של המתכון הוא הפשטות שלו, שלא מצריך התפחה ארוכה וניתן להכין גם אם הגעתם יחסית מאוחר אחרי סבב גני שעשועים, חברים או חוגים.
על הדרך ניתן לנצל את ההכנה כפעילות אחר הצהריים עם הילדים, לתת להם לרדד, להכין צורות שונות לפיצה – מי אמר שפיצה חייבת להיות עגולה – למרוח רוטב וכל אחד יכול להוסיף את התוספות שהוא אוהב. על מנת להעשיר את החוויה תרכשו מראש סינרים וכובעי שף חד פעמיים (אני רכשתי במקסטוק) ותנו לילדים להרגיש שף ליום אחד.
והנה המתכון.
מצרכים:
- 5 כוסות קמח
- 1 כפית שמרים
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כוס מים פושרים
בנוסף:
- רוטב לפיצה (ניתן לקנות מוכן)
- 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
- תוספות שאוהבים: תירס, זיתים, בצל, פטריות
אופן הכנה:
- לשים את כל המצרכים במיקסר, עם וו לישה, במשך 7 דקות. מכסים את הקערה עם מגבת ומתפיחים במשך 20 דקות.
- מחלקים את הבצק ל-3 כדורים, מרדדים לעיגול יחסית דק ומורחים רוטב פיצה.
- מפזרים גבינה צהובה ואת כל התוספות שאוהבים.
- אופים בתנור מחומם מראש על 200 מעלות למשך 20 דקות או עד שהגבינה נמסה.
- בתאבון!