מרק ירקות הכי טעים מבית סבתא

הימים מתחילים להתקצר, בערבים כבר נהיה ממש קריר ומבינים שחורף כבר ממש מעבר לפינה.

מבחינתי חורף, זה קודם כל מרק ירקות של סבתא שלי ז"ל. כמו בכל בית רוסי, ממש כמו בכל הבדיחות הנדושות, סבתא שלי הייתה גרה איתנו בבית. היא זאת שהייתה מקבלת אותנו בצהריים אחרי הבית ספר ומגישה לנו כל יום ארוחת צהריים חמה שמורכבת מ-3 מנות לפחות, מנה ראשונה, מנה עיקרית וכמובן קינוח. בחורף המנה הראשונה תמיד הייתה מרק. המרק הכי טעים בעיני היה מרק ירקות עשיר, מלא בהמון ירקות צבעוניים. סבתא שלי הספיקה לצערי לגדל רק  2 מתוך 3 הילדים שלי וגם הם כמוני התאהבו במרק של סבתא.

טעמתי הרבה סוגי מרק ירקות, כולל מסעדות מאוד יקרות אבל לאף אחד מהם, אף פעם לא היה טעם כמו למרק הזה. אני לא יודעת להגיד מה הסוד שלו, אולי זה הגודל האחיד של כל הירקות, השילוב המושלם ביניהם או אולי אותם 50 גרם חמאה שמוסיפים לקראת הסוף שמעשיר את המרק ונותן לו את המרקם העשיר.

מזהירה מראש, המרק הזה כל כך טעים שמומלץ להכין בסיר הכי גדול שיש לכם בבית או שפשוט תצטרכו להכין אותו שוב למחרת.

מדובר על מתכון, אם אפשר בכלל לקרוא לזה מתכון, הכי פשוט בעולם. חותכים את כל הירקות שיש, שמים בסיר ענק ומבשלים כשעה. מגישים את המרק עם לחמנייה טרייה וחמה ובתאבון.

מרק ירקות יכול להיות אחלה פתרון כארוחת ערב קלה או כתוספת למנה בשרית בארוחת צהריים.

להלן השלבים המסודרים להכנת המרק של סבתא :

  1. אוספים את כל הירקות שיש לכם בבית: בטטה, תפוח אדמה, גזר, פלפלים צבעוניים, קולורבי, קישוא, זוקיני, בצל, כרובית ואפונה, אני משתמשת בזאת של סנפרוסט.img_9639
  2. לוקחים ירק: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר ועלי סלרי וקושרים אותם לחבילה קטנה, ככה שלקראת הסוף נוכל להוציא את זה מהמרק ולוותר על כל העלים הקטנים שהילדים פחות אוהבים, אך ליהנות מהטעם הנפלא שהם מוסיפים בבישול .img_9646
  3. חותכים את הירקות לחתיכות בגודל אחיד יחסית. אני משתמש בסלייסר מה שמקל על החיתוך ובאמת מאפשר לי לשמור על גודל אחיד של הירקות. כמובן שאפשר גם לחתוך ידני עם סכין.img_9640
  4. בשלב הראשון מכניסים את הירקות היותר קשים שלוקח להם זמן רב יותר להתרכך. הירקות הם: בטטה,גזר, פלפלים צבעוניים, קולורבי, בצל והירק.img_9648
  5. ממלאים את הסיר במים, להיזהר לא למלא עד הסוף כי בהמשך אמורים להיכנס למרק עוד ירקות. מבשלים חצי שעה.
  6. אחרי חצי שעה בישול מוסיפים את שאר הירקות: תפוח אדמה, קישוא, זוקיני, כרובית ואפונה. מבשלים עוד חצי שעה.img_9662
  7. לאחר בישול של שעה, מוציאים את כל הירק ומוסיפים למרק 2 כפות מרק עוף ו-50 גר חמאה. מבשלים עוד 10 דקות בלבד והמרק מוכן.
  8. בתאבון!

Check Also

מרק כתום חלומי שגם ילדים אוהבים

השבוע האחרון היה אחד השבועות הכי קרים מאז התחיל החורף, וזה נראה שגם השבועות הקרובים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.