Home / אוכל / מרק כתום חלומי שגם ילדים אוהבים

מרק כתום חלומי שגם ילדים אוהבים

השבוע האחרון היה אחד השבועות הכי קרים מאז התחיל החורף, וזה נראה שגם השבועות הקרובים הולכים להמשיך את המגמה. ומה אנחנו עושים שקר? כמובן אוכלים, אבל אם כבר אוכלים, אז עדיף לאכול דברים מזינים, חמים וכמובן טעימים. מאז התחיל החורף תמיד תמצאו במקרר שלי 2 סירים עם מרקים קבועים: מרק ירקות של סבתא שלי, תוכלו למצוא את המתכון בלינק הבא: מרק ירקות של סבתא  ומרק כתום. בהתחלה הייתה חלוקה מאוד ברורה, מרק ירקות זה של הילדים ומרק כתום זה שלי, עד שלפני כמה ימים הגדול שלי החליט לטעום את המרק הכתום, כמובן שהאמצעי והקטן הלכו ישר אחריו ומאז אני נאלצת להתחלק במרק שלי עם כולם. המזל הגדול הוא שלהכין את המרק הזה לוקח  כחצי שעה על השעון, כולל קילוף וחיתוך הירקות.
יש המון מתכונים למרק כתום ברשת, והאמת שהכי כיף הוא שכל אחד יכול להרכיב לעצמו את המרק שהוא אוהב כל עוד שומרים על כמה כללים ברורים. אחרי שניסיתי כמה וכמה מתכונים, בסוף יצרתי לעצמנו את המרק הכתום שלנו שמורכב מירקות כתומים ועדשים כתומות. הנה המתכון:

מרכיבים:
*מספיק לכ-3-4 מנות, אם צריך יותר פשוט תגדילו כמויות של הירקות והעדשים

  • בטטה אחת גדולה, מקולפת וחתוכה גס
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים גס
  • חתיכת דלעת חתוכה גס
  • כוס-כוס וחצי חד פעמי עדשים כתומות
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים לחתיכות קטנות
  • תבלינים: כורכום, מעט אגוז מוסקט, מלח ופלפל
  • 2 כפות שמן זית לטיגון הירקות
  • כמה כפות קרם קוקוס ( לא חובה )

שלבי הכנה: 

  • מחממים בסיר 2 כפות שמן זית. מכניסים את כל הירקות והעדשים ומטגנים קלות.
  • אחרי כמה דקות טיגון, מוסיפים את התבלינים ומערבבים ככה שהתבלינים יפתחו בשמן ויכסו היטב את הירקות.

  • מכסים את הירקות במים ומבשלים על איש בינונית עד שהירקות מוכנים.
    כמה מים לשים ? זה מאוד תלוי בסמיכות של המרק שאתם אוהבים. אם אוהבים מרק סמיך אז יש לשים מים רק עד כיסוי הירקות ועוד קצת. אם אוהבים יותר דליל אז תשימו יותר מים.
    כמה זמן מבשלים? בערך חצי שעה עד שכל הירקות רכים מאוד. 
  • אחרי שהירקות רכים, מורידים מהאש ובעזרת בלנדר ידני, טוחנים למרקם חלק.
    כמה חלק?  מאוד תלוי במשך הטחינה, ככל שטוחנים יותר המרק ייצא קטיפתי וחלק.
  • זה הזמן להוסיף מעט קרם קוקוס, כו שציינתי לא חובה אבל בהחלט מוסיף למרקם ומעט לטעם.
  • טועמים, מתקנים תיבול אם צריך ומגישים.

בתאבון !

 

Check Also

לזניה מושלמת

ברגע שתכינו פעם אחת את הלזניה הזו, ככל הנראה שזו תהפוך למנה שתביאו לכל ארוחה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *