Home / אוכל / לזניה מושלמת

לזניה מושלמת

ברגע שתכינו פעם אחת את הלזניה הזו, ככל הנראה שזו תהפוך למנה שתביאו לכל ארוחה משותפת כי מדובר על מתכון כל כך מוצלח, גם קל וגם מאוד טעים, השילוב המנצח.

את המתכון הזה קיבלתי מחברה המהממת שלי. כבר כמה שנים שאני אוכלת אצלה את הלזניה הזו ונהנת מאוד, אך  תמיד זה היה נראה לי מסובך וארוך. עד שיום אחד בילינו אצלה אחר הצהריים עם הילדים וראיתי אותה מתקתקת את הלזניה בכמה דקות עבודה. מאז מדובר על מנה שאני מכינה כמעט כל שבוע. זה אחלה פיתרון לארוחת ערב למבוגרים וילדים. תוסיפו לזה סלט ירקות ויש לכם ארוחה מלאה, משביעה והכי חשוב טעימה.

מצרכים: 

דפי לזניה

גבינה צהובה

לבלילה :

3 ביצים

3 קוטג'

רסק יכין בטעם פיצה או בטעם לזניה

רסק גדול רגיל

בולגרית/ צפתית מגורדת ( לא חובה אבל בהחלט משדרג את הטעם )

מלח ופלפל

אופן ההכנה : 

1. מחממים תנור ל 180 מעלות.

2. מערבבים את כל חומרי הבלילה ביחד.

3. מתחילים להרכיב- מסדרים שכבה של דפי לזניה ומעליה 1/3 בלילה, עוד שכבה ועוד בלילה, עוד שכבה ועוד בלילה.

4. מעל הכל מסדרים פרוסות גבינה צהובה.

5. מכסים בנייר כסף ואופים כ-50 דקות. טיפ ממני: לפני שמכסים שימו 4 קסמים בפינות על מנת שנייר כסף לא יגע בגבינה צהובה כי אחרת זה נדבק.

6. פותחים ומשחימים עוד כ-10 דקות.

בתאבון ! 

Check Also

סיר מנחם של פרגית ופתיתים

אין יותר כיף מבחינתי, מאשר לשמוע שלאנשים היה טעים האוכל שהכנתי, והכי כיף זה שלילדים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *