Home / אוכל / עוגת תפוזים אוורירית

עוגת תפוזים אוורירית

בדרך כלל אם שואלים את הילדים ובעיקר את הילדים שלי, איזה עוגה הם רוצים, לרב הם יגידו עוגת שוקולד. מתכון לעוגת שוקולד מעולה תוכלו למצוא כאן : עוגת שוקולית פשוטה וטעימה מאוד. אבל בסופ"ש האחרון הם הפתיעו ממש וביקשו עוגת תפוזים. באמת שחשבתי שזה בקשה רגעית ועוד רגע הם יתעשתו ויבקשו עוגת שוקולד, אבל הם חזרו על הבקשה ולכן לא נשאר לי ברירה אלא להכין עוגת תפוזים. אני אוהבת עוגות פשוטות, כאלה שמערבבים כמה חומרים ולתנור. אז העוגה הזו היא קצת יותר מסובכת, כי צריך להפריד ביצים ולהקציף, אבל התוצאה באמת שווה את זה, יוצאת עוגה גבוהה ומרשימה, אוורירית בצבע צהבהב וכל כך מנחמת ליד כוס תה עם נענע בצהרי יום שבת. אני יודעת שהרבה אנשים מכינים את עוגת התפוזים בצאת צום יום כיפור או בשבועות, אצלנו מכינים אותה שרוצים לפנק מישהו.

המתכון (מתאים לתבנית 26 גבוהה )

מצרכים: 

6 ביצים מופרדים
1/4 2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל + אבקת אפייה)
3/4 כוס סוכר
1 כוס מיץ תפוזים ( הכי טוב סחוט טרי במקום, אני השתמשתי במיץ של פריגת )
גרידת לימון
1 סוכר וניל
1 כוס שמן

אופן ההכנה: 

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • משמנים תבנית אפייה. חשוב שהתבנית תהיה עם שוליים גבוהים כי העוגה עולה.
  • מקציפים 6 חלבונים עם כוס סוכר. תתחילו מהקצפה של החלבונים ולאט לאט תוסיפו סוכר עד קבלת קצף נפוח ולבן לבן.
  • בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם כל שאר המצרכים.

  • מעבירים את הקצף החלבונים בזהירות לקהערה של החלבונים ומערבבים בעדינות עד להטמעה. כמה שפחות נערבב ככה העוגה תהיה אוורירית יותר.
  • מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור לכ-40 דקות.
  • מוציאים את העוגה מהתנור ובוזקים למעלה אבקת סוכר.
  • מנסים להתאפק קצת עד שתתקרר ואז חותכים לפרוסות ומגישים עם כוס תה או קפה

בתאבון 🙂

 

Check Also

עוגת בננות מפנקת

לפני כמה ימים נתקלתי בדיון ארוך בפייסבוק שהתחיל משאלה פשוטה של מישהי "נכון שלכל אחד …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *