ראשי / אוכל / עוף עם אורז בסיר אחד

עוף עם אורז בסיר אחד

מאז שהגדול שלי התחיל לחזור כל יום הביתה אחרי בית ספר, מצאתי את עצמי כל יום שוברת את הראש מה להכין לו לצהוריים. זה חייב להיות משביע, מהיר וקל להכנה. כמובן שהאוכל חייב להיות טעים לו כי אחרת זה סתם יבאס אותי שבזבזתי כל כך הרבה זמן על הכנה ובסוף הוא לא יסכים לאכול. הלכתי וחיפשתי מתכונים שזמן ההכנה שלהם לא יהיה יותר משעה גג ואם אפשר שלא ילכלכו יותר מדי כלים או כמו שאני אוהבת ארוחה שלמה בסיר אחד.

את המתכון הזה אני מכינה כבר שנים, אך מאז שאני נדרשת להעמיד ארוחת צהוריים כל יום הוא הפך להיות מתכון שאני מכינה לפחות פעם בשבוע.

המתכון (מספיק ל3-4 מנות )

מצרכים:
8-10 שוקיים ( אפשרי גם כנפיים או כרעיים)
2 בצלים קצוצים דק
2 כוסות אורז
רסק עגבניות
כף גדושה רוטב צ'ילי מתוק
3 כוסות מי ברז
כף חוויאג'
כף פפריקה
כף א. מרק
פלפל שחור
מלח

הערה: ניתן לשחק עם התבלינים לפי מה שאוהבים אצלכם בבית לדוגמא במקום חוואיג' ניתן להוסיף כורכום, כמון, בהרט או כל תבלין אחר.

אופן ההכנה:

  1. מחממים סיר שטוח על האש. קוצצים בצל ומטגנים במעט שמן. מוסיפים את השוקיים ומטגנים מעט מכל צד. מוסיפים את כל שאר החומרים ללא אורז. מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה.

2. אחרי חצי שעה מוסיפים את האורז ומבשלים עוד 20 דקות על אש יחסית נמוכה. אחרי 20 דקות סוגרים את האש ומשאירים את הסיר סגור עוד כרבע שעה.

3. אצלנו אוהבים לאכול את זה ככה מהסיר, דקה אחרי שמוכן. אני הכי אוהבת לגרד את האורז מתחתית הסיר שקצת נשרף ונדבק לתחתית.

4. מומלץ להגיש עם סלט ירקות קצוץ.

בתאבון!

 

ראה גם

לזניה מושלמת

ברגע שתכינו פעם אחת את הלזניה הזו, ככל הנראה שזו תהפוך למנה שתביאו לכל ארוחה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *