ראשי / אוכל / סיר מנחם של פרגית ופתיתים

סיר מנחם של פרגית ופתיתים

אין יותר כיף מבחינתי, מאשר לשמוע שלאנשים היה טעים האוכל שהכנתי, והכי כיף זה שלילדים שלי היה טעים. לשמוע את אחד הבנים שלי אומר שהיה לו טעים או שהוא רוצה תוספת, זה שווה את כל השעות שבהם אני עומדת במטבח ומבשלת. זה נכון שאני אוהבת לבשל, אבל בימי שישי שאני חייבת להספיק כמה סירים וכמה תבשילים שיספיקו גם לסופ"ש וגם לימים הראשונים של השבוע כארוחת צהריים אני חייבת להיות יעילה ותקתקנית. הדבר הזה הביא אותי למצוא ולהמציא מתכונים של סיר אחד שכוללים גם את מנת הבשר וגם את התוספת. אחד הסירים כאלה הוא סיר של אורז ועוף, את המתכון תוכלו למצוא כאן . סיר נוסף וחדש, ממש מהשבועות האחרונים הוא סיר של פרגיות ופתיתים שמכינים ב10 דקות. זוהי המנה הראשונה שהילדים שלי מחסלים ומבקשים עוד. הנה המתכון הפשוט והטעים :

מרכיבים : 
חצי קילו פרגית חתוכנה לקוביות
בצל קטן קצוץ דק
2 כוסות פתיתים ( אני משתמשת בפתיתים צבעוניים של אוסם אשר נותנים קצת צבע למנה)
3.5 כוסות מים רותחים
2 כפות שמן זית
תבלינים למשרה : 2 כפות שמן זית, כף רוטב צ'ילי מתוק, כפית תבלין לפרגיות, 2 כפיות פפריקה, כף אבקת מרק, פלפל ומלח.

אופן ההכנה: 
1. משרים את קוביות הפרגית ומניחים במקרר לחצי שעה.
2. בסיר שטוח מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.
3. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים כמה דקות מכל הצדדים עד שמשנים את צבען ללבן.
4. מוסיפים את הפתיתים, מתבלים במלח, פלפל ופפריקה ומערבבים.
5. מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
6. לאחר שהמים מבעבעים, מנמיכים את האש וסוגרים את המכסה. מבשלים במשך כ-10 דקות עד שהמים נספגים בפתיתים.
7. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה עוד 10 דקות.
8. מגישים ומחכים לשמוע מהילדים שהיה להם טעים!

בתאבון ושיהיה לנו חורף חמים ונעים!

ראה גם

עוגת בננות מפנקת

לפני כמה ימים נתקלתי בדיון ארוך בפייסבוק שהתחיל משאלה פשוטה של מישהי "נכון שלכל אחד …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *